tisdag 25 september 2012

VANILJGLASS MED VARMA HALLON


Efter att ha läst så många glassrecept på bloggarna bestämde jag mig för att damma av min glassmaskin och nu har jag gett mig fasen på att den ska användas mer!!
Glass med varma hallon är något som alltid går hem!!

1 gelatinblad
1 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
25 g honung
6 äggulor
1 /2 dl strösocker

hallon
florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dag 1: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 min. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna tillsammans med stången i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och honung.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp gräddblandningen. Vispa ner den i äggskummet. Värm under ständig omrörning till 85 grader. Ta upp vaniljstången. 
  3. Ta upp och krama ur gelatinbladet. Rör ner det i glassmeten, rör tills allt gelatin smält. Sila glassmeten i en bunke. Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfilm  och ställ kallt till nästa dag. 
  4. Dag 2: Kör glassen i glassmaskin 30-45 min. Frys in glassen i en form i minst 30 min.
Hallonsås:
Jag tar lite frusna hallon och lite florsocker och värmer försiktigt i en kastrull. Låter allt bli varm koka inte för mycket, då blir det bara mos av hallonen.


6 kommentarer:

  1. sv: Åh vad gott det låter!

    ja, det var salt och gott med djungelvrål :) Tobleronefroatingen blev också väldigt god!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Gott med varma hallon till! Jag har just gjort en nutellaglass som ligfer i frysen :)

    SvaraRadera
  3. Så himla gott :-), undrar just vilken glassort jag skall testa denna vecka.

    SvaraRadera
  4. Jag har en dammig glassmaskin som är från 80-talet som var ännu dammigare hos min mamma. Man borde använda den oftare. Jag har ett ganska krångligt recept. Skulle vilja ha ett som går lite snabbare...

    SvaraRadera
  5. Älskar och göra hemmagjord glass,går och variera i de oändliga och blir helt enkelt godare

    SvaraRadera