lördag 1 september 2012

KASSLER OCH RISLÅDA


Det har inte blivit nån uppdatering nu på några dagar, jag har haft lite problem med att lägga in bilder, men det är fixat nu så nu kommer det lite recept igen.
Här kommer ett recept på en krämig kassler och rislåda.

4 pers

4 port kokt ris
500 g kassler
1 purjolök
3 dl grädde
1 dl majonäs
1/2 dl chilisås
200 g riven ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
  2. Blanda det kokta riset med kasslern och purjolöken och häll sen i en ugnsfast form.
  3. Blanda grädde, majonäs och chilisås och häll över kasslerblandningen.
  4. Strö över den rivna osten.
  5. Tillaga mitt ugnen i 225 grader i 20 min.



7 kommentarer:

  1. Åh, nu blir jag alldeles nostalgisk! Kassler- och rislåda brukade mamma servera när vi skulle äta gott på helgerna.

    SvaraRadera
  2. de här är faktiskt första gången jag ser och hör om denna maträtt,jösses och ja som är född i sverige.
    konstigt va

    SvaraRadera
  3. Härlig blandning!Gillar använda purjolök i matlagningen

    SvaraRadera
  4. Säger som Emmy, lite nostalgi här. Kassler, ris och svampsås åt vi mycket när jag var ung (yngre ;O) ) Såsen var då gjord av burkchampinjoner... Isch, ger jag inte mycket för nu för tiden, men då var det smaskens.

    Ha en bra vecka!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja burkchampinjoner fick man mycket när man var liten!!

      Radera