tisdag 14 augusti 2012

TOMATLAX


Inspirationen till den här rätten har jag hittat hos Malin på hennes blogg Malin´s diner. En härlig blogg med många goda recept. Jag har gjort om det lite, tog lite vad jag hade i kylen.

4 pers

4 bitar laxfilé
2 1/2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 ask cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
1 fond du chef grönsaker eller 3/4 grönsaksbuljongtärning
2 msk mango chutney
2 tsk sambal oelek 
2 dl riven västerbottenost
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär tomaterna i halvor. Hacka löken. Fräs tomater, lök och pressad vitlök i smör och olivolja.
  2. Tillsätt grädde, creme fraiche, fond du chef, mango chutney och sambal oelek. Låt koka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg laxen i en ugnsform. Häll över tomatblandningen och strö över riven västerbottenost.
  4. Gratinera i 175 grader i ca 15 min.


4 kommentarer:

  1. Mmmm... så gott de här lät! Det ska jag göra i veckan!!

    SvaraRadera
  2. Ser hur gott ut som helst! Lax är en bra fisk då man kan smaksätta den oändligt. Fint foto också! Jag dreglar lite;)

    SvaraRadera
  3. Ja du, ser inte alls fel ut! Kul att kunna inspirera.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Här var det också lax! Mums så gott det är! Jag har inte riktigt vant mig vid att kombinera lax och vitlök än men tränar hårt på det! :-)

    SvaraRadera