tisdag 10 juli 2012

MARMELAD MED RABARBER OCH JORDGUBBAR


Igår gjorde jag en väldigt god marmelad, jag har inte ätit så mycket marmelad under många år, men nu har jag börjat tycka om marmelad igen och det är inte alls svårt att göra.

2 burkar

500 g rabarber
500 g jordgubbar
2 stjärnanis
2 lagerblad
1 kg syltsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skölj och skär rabarbern i små bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela dem.
  2. Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta och låt koka på svag värme, så att det vätskar sig i grytan. Rör om under tiden.
  3. Tillsätt stjärnanis och lagerblad och höj värmen på plattan så att det kokar. Koka marmeladen ca 4 min. Skumma och låt stå 10 min vid sidan av spisen. Häll upp i varma väl rengjorda burkar. Sätt på lock och låt svalna upp och ner. 



4 kommentarer:

  1. ja gjorde oxå jordgubbs/rabarbermarmelad i helgen,så himla gott men du har annan kryddning.spännande med lagerblad och stjärnanis.själv blev de lite vanilj i min.

    SvaraRadera
  2. Funderar också på att göra egen marmelad. Den kombon med jordgubb och rabarber ser ju himla gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju faktiskt väldigt enkelt att göra egen marmelad.

      Radera
  3. Jag såg din marmelad på din blogg och den verkar oxå god!!

    SvaraRadera