fredag 6 juli 2012

CITRONMARINERADE JORDGUBBAR MED MASCARPONEKRÄM OCH KANDERADE NÖTTER


En fräsch dessert med krämig mascarponekräm gjorde jag härmodagen!!

4 pers

Mascarponekräm:
100 g mascarpone
3/4 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Kanderade nötter
100 g skalade pistagenötter
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Marinerade jordgubbar:
1/2 l jordgubbar
1 msk råsocker
1 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR:



  1. Vispa grädden. Hacka chokladen i bitar och smält den. Rör ner mascarpone och smält choklad i grädden så det blir en jämn smet. Låt stå i kylen minst en timme.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Tillsätt socker och vatten och rör runt med en träslev tills vätskan kokan in och stelnar kring nötterna.Låt svalna och hacka grovt.  Det är viktigt att röra om  hela tiden. Skaka stekpannan så att nötterna täcks av sockerblandningen. 
  3. Rör samman socker och citronsaft i en mortel. Tillsätt 2-3 stora jordgubbar och mortla samman till en grov sockerlag. 
  4. Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med jordgubbssockerlagen. Låt stå i ca 20 min. 
  5. Lägg upp jordgubbarna i portionsformar och toppa med mascarpone kräm och kanderade nötter.

12 kommentarer:

  1. mums va läckert.den där vill man ha just här,perfekt efter middan

    SvaraRadera
  2. Ååå....alla dessa recept med jordgubbar! Skulle kunna leva på jordgubbar just nu.

    SvaraRadera
  3. Mmmm... det hela ser jättegott nu. Blev extra sugen nu på kanderade nötter!

    SvaraRadera
  4. Slurp säger jag här, så gott det ser ut! Att jordgubbsfrossa är en favoritsysselsättning hemma hos oss ;)

    SvaraRadera
  5. jorgubbar och kanderade nötter...En sån fantastisk god dessert! jag blir faktiskt helt lyrisk!!:-)

    SvaraRadera
  6. Men guuud så gott! Jag som precis funderade på om vi skulle ha lite efterrätt. Det här såg ju hur gott ut som helst!

    SvaraRadera