söndag 8 april 2012

DAIMGLASSTÅRTA



Daim och glass, kan det bli godare??? Och med lite jordgubbar till....

1 tårta

4 ägg
1/2 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
3 paket dubbeldaim
200 g digestivekex

GÖR SÅ HÄR:

  1. Seperara äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
  2. Vispa gulor och strösocker poröst och rör ner philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden fluffigt och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Hacka Daim försiktigt och blanda den med smeten.
  6. Krossa digestivekexen i en plastpåse till smulor och lägg i botten på en springform.
  7. Frys glasstårtan i ca 5 timmar tills den är lättfrusen.

2 kommentarer: