onsdag 22 februari 2012

KARIBISK KYCKLINGGRYTA MED BANAN



Det här blev en härligt orange rätt, passar bra nu när regnet bara öser ner!

4 pers

4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk smör
1 paket bacon
1 sötpotatis
1/2 liten grön chili
1 dl kokosflingor
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 lagerblad
6 hela kryddnejlikor
1 tsk torkad timjan
2 fasta bananer

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp en stekpanna med 1/2 msk smör och bryn lök och vitlök gyllenbrunt.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skär bacon i strimlor.
  3. Lägg i en matsked smör i pannan och bryn kyckling och bacon i några minuter. 
  4. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Finhacka chilin.
  5. Blanda ner lök, sötpotatis, chili och kokos. Tillsätt tomatpuré, vatten och kryddor och låt koka i 30 min. Skiva bananerna och blanda ner i grytan. Koka några minuter.
Toppa med jordnötter och servera med ris eller bulgur.


3 kommentarer:

  1. Åh, jag blir alltid så hungrig när jag går in på din blogg (trots att jag precis ätit!) :-)
    MUMS!

    SvaraRadera
  2. Det lät som en go gryta! Älskar sötpotatis!

    SvaraRadera
  3. Vilken härligt maträtt. Jag älskar cashewnötter i maten. Använder de själv mycket.

    SvaraRadera