lördag 18 februari 2012

BOMBAYCURRY



Jag älskar indisk mat och hittade detta recept i ett gammalt häfte jag har. Jag gjorde även egna Naan, men av någon anledning dubblade jag mjölmängden vilket jag inte skulle gjort det blev väldigt tjocka naan. Men då har jag lärt mig det till nästa gång!!

4 pers

1 kg högrev
1 msk olja
2 hackade lökar
2 pressade vitlöksklyftor
2 hackade chilifrukter
1 msk riven ingefära
1 1/2 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
400 g krossade tomater
2 1/2 dl kokosmjölk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Hetta upp olja i en gryta. Bräsera löken under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt vitlök, chilifrukt, ingefära, gurkmeja, spiskummin, koriander och chilipulver. Rör om tills allt är hett.
  2. Tillsätt köttet och stek under omrörning på hög värme tills köttbitarna är täckta med kryddblandningen och jämt brynta runtom.
  3. Salta och häll i de krossade tomaterna med spad. Låt sjuda under lock i ca 2-2/1 timme tills köttet är mört.
  4. Rör i kokosmjölken och sjud utan lock i 5 min eller tills såsen börjar tjockna. Strö över färska koriander blad strax före servering.

3 kommentarer:

  1. åh men gu vad gott,älskar också indiskt mat

    SvaraRadera
  2. Dom ser kanske inte så tokiga ut mina naan, men dom blev väldigt tjocka, fick fota det som var "minst"...

    SvaraRadera