tisdag 1 november 2011

FULLKORNSPASTA MED GRÄDDIG SKINKSÅS


Detta är en lättare version av den klassiska Pasta Carbonara. Jag har hämtat receptet från Klaras goda GI-dagar och hon heter Klara Desser. 
Ska nu börja "öronmärka" mina bilder..

4 pers

4 portioner fullkornspasta
1 gul lök
olivolja
2 dl havregrädde
300 g rökt skinka i skivor
50 g parmesanost
2 ägg
salt, peppar
blandsallad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan al dente. Hacka löken och fräs i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt havregrädden och sänk värmen till minimum. 
  2. Riv parmesanosten fint och blanda med äggen i en skål. 
  3. Rör ner pastan, skinkan och grädd-och lökkoket. Rör om ordentligt så att osten smälter och ägget koagulerar av den heta pastan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad och lite extra riven parmesanost.


2 kommentarer:

  1. Hej Tina!
    Det här ska jag testa.
    Men vad är Havregrädde?

    SvaraRadera
  2. Det är en vegetabilisk grädde gjord på havre

    SvaraRadera