lördag 5 november 2011

ANANASPAJ




Den här pajen är fruktansvärd god, det var ett par år sen jag gjorde den senast. Den ger en god friskhet av ananasen. Jag fuskade till det och serverade pajen med Vaniljvisp. Där tog jag i 1 tsk extra vaniljsocker för extra vaniljsmak.

4-6 personer

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i en matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägget, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  3. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 40 min.
  4. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller vaniljsås. Kanske med lite rom i.

6 kommentarer:

  1. Den har jag också gjort några gånger. Riktigt god!!

    SvaraRadera
  2. Den är ju så enkel att göra oxå!

    SvaraRadera
  3. Det har jag aldrig provat och aldrig ätit heller! Verkar gott!

    SvaraRadera
  4. Då måste du prova Marielle!!

    SvaraRadera