söndag 16 oktober 2011

KYCKLINGFILÉ MED GORGONZOLAOST


4 pers

400 g tagliatelle
olja
4 kycklingfiléer
3 tomater
1 msk smör
100 g gorgonzolaost
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl kycklingbuljong
olivolja till stekning
1 liter färsk spenat
salt, peppar.

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan. Lägg kycklingfiléerna i olja.
  2. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnhus och skinn. Tärna köttet.
  3. Smält smöret i en kastrull. Mosa ner osten och vitlöken i smöret. Häll på grädde och kycklingbuljong. Låt koka på svag värme i ca 10 min, salta och peppra.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs spenaten i ett par minuter, krydda med salt och peppar.
  5. Stek kycklingfiléerna tills de får fin färg och är genomstekta.
  6. Servera kycklingen med pastan, spenaten, såsen och tomaterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar