torsdag 6 oktober 2011

GULASCHSOPPA


4 pers

500 högrev
2 stora gula lökar
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
1-2 st fond du chef beef
4-5 fasta potatisar
salt
peppar
1 vitlöksklyfta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i små bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta. Stek sen löken och blanda det i grytan. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, vatten och fond du chef.
  2. Koka soppan under lock ca 1-1/2 timme. Skala och skär potatisen i tärningar. Blanda ner dem i soppan och koka under lock på svag värme i ytterligare 15-20 min. Smaka av med salt, peppar och ev. pressad vitlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar