söndag 7 augusti 2011

GULDGRYTA MED KANTARELLER

500  fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g kantareller
1 dl vitt vin
2 dl sky
2 tsk tamarisoja
2 dl grädde
1 msk mjöl
6 soltorkade tomater
100 g salami

GÖR SÅ HÄR:


  1. Skär filén i 1 1/2 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur den med vatten och spara skyn. Stek vitlök och kantareller. Salta och peppra.
  3. Häll över vin, sky, soja och grädde och rör ner det i såsen. Koka upp. Blanda mjölet med lite vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda i ca 3 min.
  4. Skär tomater och salami i strimlor. Strö strimlorna över grytan.
  5. Servera med kokt ris och tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar