För er som följer mig på instagram såg kanske att jag la ut dessa frukostbullar tidigare idag. Här kommer receptet som jag hittade på Madelénes fina blogg Ljuvlig mat. Tycker det är bra att göra några extra då jag brukar slänga in i frysen och bara tina upp i 150 grader i ca 10 min. Då blir dom som nybakade.
12 st
50 g jäst
6 dl lättfil
1 dl solrosfrö
4 msk linfrö
1 tsk salt
2 msk flytande honung
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt filmjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt linfrö, solrosfrö, salt och honung. Arbeta till sist ner mjölet lite i taget. Degen blir ganska kladdig. Forma till 12 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg över en bakhandduk och ställ in i kylen över natten.
- På morgonen: Ta ut bullarna ur kylen och sätt på ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa tills ugnen är varm. Sätt in bullarna mitt i ugnen och grädda 10-15 min.
6 Pp/bulle