lördag 27 juli 2013

SALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER


Här kommer ytterligare ett vegetariskt recept en god mättande sallad på grillade grönsaker. Jag har använt mig av salladsost 10%, men det går ju givetvis att byta ut till fetaost.

2 pers

1 rödlök
2 röda paprikor
1 squash
1 aubergine
en bunt färsk sparris
1 solovitlök (eller 2 klyftor vitlök)
2 msk olivolja
1 liten påse färsk babyspenat
1 näve färska basilikablad
2 msk balsamvinäger
flingsalt, peppar
50 g salladsost max 10%

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skär paprika och röklök i ca 3 cm stora bitar. Dela squash och aubergine på längden och sedan i skivor. Dela sparris. Lägg allt i en skål och häll på olivolja, salt och peppar och rör om.
  2. Grilla eller stek gyllenbruna och mjuka i 5-7 min. Vänd emellanåt på grönsakerna.
  3. Lägg spenat, basilika och vinäger i en skål. Tillsätt de varma grönsakerna och blanda varsamt.
  4. Servera salladen med smulad salladsost och något grovt bröd.
Pp: 5



6 kommentarer:

  1. Åh, den ser så fräsch och god ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Hälsosamt, gott och nyttigt! Kan det bli bättre i sommarvärmen? :)
    Hoppas du har det gott och njuter av sommaren! Kram

    SvaraRadera
  3. Grönsaker som får lite värme på grillen eller i pannan blir ju så mycket godare. Mums!

    SvaraRadera
  4. Mums! Grillade grönsaker i en sallad är verkligen jättegott. Föredrar dock att toppa med fetaost eller getost. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör jag med, men mannen går på slanka linjen...

      Radera
  5. Vilken smarrig sallad! perfekt för det varma sommaren!
    kram

    SvaraRadera