Visst är det gott med nybakade frukostbullar och kalljästa bullar är så perfekt. Och dessutom minimal arbetsinsats. Blir det bullar över så frys in dem och bara plocka fram nästa gång du vill ha varma goa bullar. Värm då ugnen till 150 grader och släng in dom frysta bullarna i ugnen i ca 10 min och dom blir precis så goda som nybakade.
Receptet hittade jag hos Mårtenssons kök!!
15 st
25 g jäst
1 tsk salt
15 g ljus sirap
5 dl kall mjölk
50 g smör
750 g vetemjöl
GÖR SÅ HÄR.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ut jästen i mjölken och tillsätt sedan smör, salt och sirap. Blanda samman väl.
- Arbeta in mjölet lite i taget tills allt är i och arbeta degen minst 5 min i maskin eller 10 min om du knådar för hand.
- Strö lite mjöl över degen och täck med plastfolie, ställ i kylen över natten.
- Ta upp degen på ett mjölat underlag, pudra över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock.
- Skär upp degen i 15 bitar och lägg över dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Täck över bullarna och låt jäsa i 10-15 min.
- Grädda bullarna i 12-15 min.
Väldigt bra med recept som dessa! Älskar långjästa bröd i allmänhet.
SvaraRaderaKram kram
Visst är det bland det godaste man kan få till frukost, kalljäst är perfekt:)
SvaraRaderaTack för länken,
kramar
Ja, så gott. Dina ser goda ut. Kram
SvaraRaderaLåter som ett bra recept, ska prövas! Kram/Finas mammis
SvaraRaderaJag har länge tänkt göra kalljästa frukostbullar för det var så länge sedan. När det väl blir dags för semester då ska det äntligen bli av. :)
SvaraRaderaMen åh, så gott! Måste testa... :)
SvaraRaderaKram
Åh, så lyxigt med färskt bröd till frukost! Gott, gott! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kramar!
//Lana
Ser supergott ut!! Måste också baka matbröd nånting, kanske ska göra dom här som går så fort :)
SvaraRaderaOch vad roligt att du lagt mig i blogglistan! Tack snälla! :)
SvaraRadera