En oerhört snabb korvgryta, det gillas och dessutom är den väldigt god. Det blir ett härligt tuggmotståndet med vattenkastanjerna.
4 pers
400 g falukorv
1 purjolök
2 små burkar skivade vattenkastanjer
1 msk smör
4 msk tomatpuré
4 dl kokosmjölk (lätt)
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Strimla korv och purjolök, fräs det och kastanjer i smör i en stekpanna.
- Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk, salt, peppar och sambal oelek.
- Låt grytan småkoka i ca 10 min.
Servera med ris och sallad.
Pp: 14
Pp: 14
Falukorv är ju så tacksamt! Och att ha i kokosmjölk i det ger det ju absolut en nyskapande touch! Själv har jag nog bara ätit falukorv med stuvade makaroner... Och så Korv Stroganoffen man fick i skolan, så klart. ;-)
SvaraRaderaVilka härliga färger på grytan och salladen. Tack för ett bra recept att pimpa vardagsmaten Kram
SvaraRaderaVerkar enkelt och gott. Ska jag testa nästa gång jag har en falukorv liggandes i kylen. Korvstroganoff är ju ganska tråkigt... och även ugnsstekt falukorv! Tack för receptet.
SvaraRaderaKram
Jodå, där var sambal oeleken ;) orientaliskt it is kram :D
SvaraRaderaVilket gott recept med falukorv. Det ska jag testa. Kan nog få med övriga familjemedlemmar på det här också.
SvaraRadera