söndag 9 mars 2014

ORIENTAL PINEAPPLE


Ojojoj så gott detta var, grillad ananas med chili, lime och färsk ingefära. En riktig höjdar dessert. 

4 pers

1/2 msk färsk riven ingefära
1 röd chilipeppar
2 st lime, saft och rivet skal
1/2 dl ljus sirap
200 g färsk ananas

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär bort skal och "stock" från ananasen, skiva den.
  2. Blanda ingefära, chili, sirap, limeskal och saft. Blanda med ananasen och låt det marinera i ca 30-60 min.
  3. Ta upp ananasen och grilla den hastigt, lägg på tallrikar och slå över marinaden. Servera med glass.




6 kommentarer:

  1. aldrig grillat ananas men nu vet ja va vi ska grilla till premiär grill,ser jättegott ut

    SvaraRadera
  2. Så fräscht det låter! Kram.

    SvaraRadera
  3. Åh, grillad ananas. Det smakar sommar! :)

    SvaraRadera
  4. Se där, här var det grillat. Fler än vi alltså som vågat ta fram grillen, vi hade grillpremiär i lördags och det var sååå gott! Dock ingen grillad efterrätt för vår del men denna hade vi nog inte tackat nej till. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt så ambistiösa är vi inte så vi slänger ut någon grill...vi har använt vår Quick grill som vi vanligtvis använder till toast....Så vi fuskar lite...!!

      Radera
  5. Grillad ananas är bland det godaste som finns! Ditt recept lägger jag i min bank. Tack!

    SvaraRadera