måndag 30 december 2013

BRANTEVIKSSILL MED ÄPPLE


Så här dagen innan nyårsafton lägger jag ut det andra sillreceptet som jag gjorde till julafton. Receptet kommer från tidningen Buffé och det var riktigt mycket goda smaker i den här sillen. Gör den på 5 minuterssill så blir det smidigt och enkelt.

För er som vill ha lite tips på lite nyårsdesserter kan gå in HÄR och kolla.

6-8 pers

1 förpackning 5-minuters sill (420 g)
1 rödlök
ca 5 cm purjolök
20 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk citron/limepeppar
1 dl finskuren dill
1 syrligt äpple
1 msk färskpressad citronjuice+finrivet skal

GÖR SÅ HÄR.

  1. Häll av sillen, spara 2 msk av lagen. Skala och finhacka rödlöken. Skär purjolöken i tunna strimlor. Stöt pepparkornen grovt i en mortel. Skär sillen i bitar på snedden.
  2. Blanda ihop sill, rödlök, purjo, pepparsorterna, dill och 2 msk av lagen. Täck över och låt stå minst 3 timmar i kylen före servering, rör om några gånger under tiden.
  3. Vid servering: Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda med citronjuicen så att äpplet inte mörknar. Blanda detta med sillen. Toppa med lite finrivet citronskal.


3 kommentarer:

  1. Mums, så smarrig! Sill tröttnar jag nog aldrig på! Är ju sååå gott!

    SvaraRadera
  2. Brantevikssill gör vi alltid till julbordet, fast denna varianten har vi inte stött på tidigare. Kul med nya varianter på gamla godingar.

    Gott nytt år önskar vi dej.

    SvaraRadera
  3. Den godaste sill som finns! God fortsättning! Kram!

    SvaraRadera