fredag 9 augusti 2013

ÄPPELPAJ MED HAVRESMUL OCH KANEL


Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka. Jag köpte några äpplen sist jag var och handlade, men dom var väldigt sura att äta naturella och då fick det bli en paj. Jag gjorde den i 4 portionsformar.

4 pers

4 äpplen
1 msk smör
1 msk strösocker
1 tsk kanel

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i botten av en smord ugnsfast form.
  2. Smält ihop smör, socker och kanel i en kastrull och pensla äpplena med det.
  3. Blanda ingredienserna till smuldegen. Arbeta inte för länge, den ska vara smulig. Strö degen över äpplena och grädda i ca 35 min.
Pp:13


8 kommentarer:

  1. Så gott tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås. Kram

    SvaraRadera
  2. Mmm...så gott med äppelpaj! :)
    ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Paj går alltid hem. Ska bli gott med lite hederlig äpplepaj igen.

    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Äpplepaj är min familjs favorit medan jag är kallsinnig. Jag gillar doften men har svårt för pajdegen. Vaniljsåsen är det jag går igång på. Gärna gräddig och med svarta prickar av vaniljstång. Mums! Kram!

    SvaraRadera
  5. Åhhh, vad jag längtar efter årets första äppelpaj! Mums
    Kram vännen:)

    SvaraRadera
  6. Men åh så sugen jag blev på en härlig äppelpaj med vaniljsås eller glass nu!! Nästan så jag får experimentera i micron till helgen :D

    SvaraRadera
  7. Åh, äppelpaj. Blir alldeles mjuk inombords bara av tanken. Men jag gick bet i helgen när jag testade Ben & Jerrys glass Apple Pie, den var en besvikelse. Bäst att hålla sig till hederlig smulpaj med vaniljsås=)

    SvaraRadera