tisdag 16 juli 2013

CURRYGRYTA MED AUBERGINE OCH KIKÄRTOR


Jag har fått för mig att ha en vegetarisk dag i veckan. Jag har verkligen inte varit bra på just vegetariska rätter, men en som verkligen kan det här med vegetariskt är ju fina Amy på bloggen Amy´s piece of cake. Där hittade jag detta goda recept. Jag hade inte svarta senapsfrö (inget man hittar på Maxi...)så smaken blir kanske lite annan med senapsfröna. Men det blev gott ändå!!

4 pers

1 aubergine ,halverad och skuren i längder
1-2 msk olja
1/2 msk svarta senapsfrö
5-6 kaffirlimeblad
1 lök skivad
1/2-1 tsk chiliflakes
1-2 tsk garam masala 
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
300 ml kokosmjölk
3 tomater (skruna i kvartar)
ca 2 dl vatten
200 g kikärtor (skölj om de är på burk)
salt att smaka av med

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergine. Lägg de åt sidan. Hetta än en gång upp olja i pannan och tillsätt senapsfrö och kaffirlimeblad. Stek lätt i ca 30-40 sek och lägg i löken. Stek tills löken blivit mjuk och börjar bli gyllene.
  2. Tillsätt chiliflakes, garam masala, malen koriander och gurkmeja. Stek kryddorna lite lätt så att aromen frigörs.
  3. Tillsätt kokosmjölk, tomater och vatten. Låt småputtra i ca 20-25 min tills grytan blir krämig och tjock. 
  4. Tillsätt till sist kikärtor och aubergine och smaka av med lite salt. Låt allt koka ihop ca 5 min. 
Servera grytan med ris eller naan!!

Propoints: 6 (med lätt kokosmjölk) och 2 dl kokt ris.

















6 kommentarer:

  1. Ser så gott ut och visst är vegetariskt gott :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det. Du har ju oxå en massa goda recept på din sida. Ska bli bättring här med det vegetariska!!

      Radera
  2. Åh, så gott med sådan gryta! :)
    Aubergine är favorit-grönsak! Mums!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Ser fantastiskt trevligt ut! Får jag nog testa snart.

    SvaraRadera
  4. Vi har också minst en helvegetarisk middag i veckan här hemma och i min skola är det en helvegetarisk lunch en dag i veckan. Bra miljötänkande och så är det ju så gott också.

    Amy, hon kan verkligen det här med god vegomat precis som Katarina (Hovkonditorn). Svarta senapsfrön har jag nog aldrig använt; bara gula och bruna. Kram!

    SvaraRadera
  5. Ja Amy hon kan hon :) Vi äter ock vegetariskt minuten gång i veckan, gärna många fler. Det känns bra i magen! :)

    SvaraRadera