fredag 7 juni 2013

CEASARSALLAD MED KYCKLING


Ceasarsallad finns i olika varianter och här kommer min variant!! Det är så himla gott med ceasarsallad. Och jag tycker man ska använda en riktig fin äkta parmesanost för det är a och o i denna rätt!! Vill man kan man göra egna krutonger, men jag har använt mig av färdiga.

4 pers

2 kycklingfiléer
romansallad
rödlök
1 paket bacon
brödkrutonger
parmesanost

Dressing:

2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
2-4 anjovisfiléer
3 dl rapsolja
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar
lite vatten

GÖR SÅ HÄR:

  1. Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulor, ansjovis, senap, vitvinsvinäger och vitlöken. Mixa alltihop slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin stråle samtidigt som du mixar.
  2. Tillsätt parmesanosten och byt ut mixern till en visp. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs. Späd dressingen med lite vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av med salt och peppar. Smaka även av om det behövs mer av senap, anjovis, vitlök eller parmesanost. Tillsätt isåfall och mixa slätt.
Skölj salladen, slunga den torr (jag har en salladsslunga som jag använder till all sallad för att få bort vattnet, otroligt bra), dela den i grova bitar. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär i små bitar. Skiva rödlök i ringar. Stek kycklingfiléerna och skiva tunt. 
Lägg salladen i en djup tallrik. Lägg på kyckling, bacon, rödlök, brödkrutonger, grovt riven parmesan och dressingen. Blanda sen runt och njut!!




4 kommentarer:

  1. Det är sååååå got t med ceasarsallad! Speciellt med kyckling! :)
    Ha en toppen fredagskväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Alltid fräscht och gott med sallad på sommaren!

    SvaraRadera
  3. Caesar är en fin kille! Det blir det här i veckan också, dock i en annan form :) Kommer bli gott, tror jag! Dressingen gör jag likadant som du, bra recept!

    SvaraRadera
  4. Jag äter inte så ofta caesarsallad på restaurang även om det oftast finns på afterwork- och lunchmenyerna. Helst gör jag egen för det blir så mycket godare. Det kan tyckas att det är få ingredienser i caesarsallad, men ändå kan det skilja så mycket smakmässigt. Håller med dig om osten, både i dressingen och på salladen.

    SvaraRadera