söndag 9 juni 2013

CANNELONI MED SKINKA OCH SPENAT


Det är faktiskt första gången jag gör canneloni och det går ju att variera i oändlighet. Det här blev mycket gott med spenat och skinka. Snabb och enkel vardagsmat.
Igår var det som sagt bröllop, hela Sverige verkade titta på det. Men inte vi, utan dagen tillbringades på Liseberg. Det var dessutom en annan bröllopsdag som vi firade istället, nämligen vår egen bröllopsdag. I elva år har vi minsann varit gifta....
Nu till receptet: För er som inte är viktväktare kan givetvis ta vanlig färskost..

Till viktväktare:  10 Propoints

4 pers

250 g färska lasagneplattor
250 g rökt skinka
250 g spenat (jag tog fryst bladspenat)
5 msk färskost max 15%
1 lök
1 klyfta vitlök
4 dl Kelda Pastasås mild ost
1 msk timjan

GÖR SÅ HÄR.

  1. Blanda samman avrunnen spenat med färskost, hackad lök, pressad vitlök, och tärnad skinka. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fördela det på lasagne plattorna och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och häll över ostsåsen. 
  3. Tillaga i ugn i 200 grader i ca 20 min. Strö över timjan och servera med sallad.






6 kommentarer:

  1. Då hurrar vi lite extra för er istället, vi var inte heller riktigt med på det där bröllopet igår:) Grattis en dag i efterskott på er dag!

    Cannelonis är verkligen supergott och, precis som du skriver, så lätt att variera.

    SvaraRadera
  2. Visst är det galet gott ( och enkelt)
    Och Grattis till er bröllopsdag :)

    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  3. Grattis till er! :) Jag har gjort cannelonis en gång och det gick rent åt skogen. Varför vet jag inte, får kanske prova laga det igen - dina verkar hur goda som helst. Ha en fin vecka. Kram

    SvaraRadera
  4. Grattis till er! :)
    Canneloni brukar jag göra dp och då, men nu var det längesen jag gjorde dem! Tack tack för påminnelsen! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Grattis i efterskott!
    Vi trädgårderade hela bröllopsdagen, men vi kollade på sammandraget på kvällen, det räckte. :)
    Canneloni är jättegott och man kan ju fylla den med det man själv tycker är allra godast!

    SvaraRadera
  6. Måste prova dom här, det ser ju supergott ut! :)

    SvaraRadera