söndag 12 maj 2013

KYCKLINGGRYTA MED BANAN


Det här är en härligt krämig kycklinggryta med banan i. Jag gillar banan i mat, men om man inte tycker om det behöver man givetvis inte ta det i. Istället för kycklinglårfilé som jag faktiskt börjat använda i grytor (smakar lite mer och blir saftigare) kan man ju ta kycklingfilé. Kycklinglårfilé är dessutom billigare.

4 pers

700 g kycklinglårfilé
1 liten purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
svartpeppar
1 liten burk majs (à 150 g)
1 fond du chef chicken (eller 2 msk kycklingbuljong)
ca 4 dl vatten
3 msk ljus maizena redning
1/2 liten burk creme fraiche
1 banan

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och skär purjolöken i fina strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. 
  2. Bryn pujolök och paprika i lite olja med curryn i en stekpanna. Ställ åt sidan. 
  3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan så de får lite färg. Tillsätt salt och peppar. Blanda i de frästa grönsakerna, majskornen vattnet och kycklingfonden. Låt det koka i ca 5 min. 
  4. Rör ut maizenen i lite vatten och tillsätt och rör om. Sjud någon minut tills det tjocknar. 
  5. Rör i creme fraichen och skivad banan. Smaka ev av med lite mer salt och peppar.
Servera med ris eller bulgur.


10 kommentarer:

  1. mums vad gott ha en bra söndagskväll Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Mmm...gott med banan i grytan! Brukar också köpa kycklinglårfilé! :)
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Kram kram
    ///Lana

    SvaraRadera
  3. Ja, kycklinglårfilé är verkligen ett riktigt bra alternativ har vi upptäckt! Men den där bananen utgår i våra matlagning, frun fixar det inte alls, men det finns ju så mycket annat gott man kan ta i istället:)

    SvaraRadera
  4. Lårfileerna är fina! Bröstfileerna är praktiska men blir ju lätt torra... Idag åt vi helstekt kyckling till middag, det är ju sååå saftigt och gott!

    SvaraRadera
  5. Banan är underbart i mat, men jag tycker det är synd att "förstöra" den med curry. Det är en allmän villfarelse att man måste ha curry till banan, men jag föredrar chili. Eller kanel.
    /Trollmamma

    SvaraRadera
  6. Förut var vi väldigt skeptiska till banan i matlagning men man ska aldrig säga aldrig. Nu äter vi flygande Jakob och till och med pizza med banan med god aptit. :)

    SvaraRadera
  7. Mums! Jag älskar frukt i mat. Det här ska jag testa, jag som precis köpt hem färsk kyckling.

    SvaraRadera
  8. Curry gillas av mig det vet du! :) Brukar göra något liknande fast vegisvarianten med quorn istället, gott blir det!

    SvaraRadera
  9. Gillar också frukt i mat! Kan tänka att lilleman gillar det också. Lite sött och gott!

    SvaraRadera
  10. Jag älskar banan i mat, men jag är den ende i min familj. Fast de är lite så där med frukt överhuvudtaget i mat. För min del låter din gryta jättegod.

    SvaraRadera