lördag 18 maj 2013

GUL POTATISSALLAD OCH KYCKLING MED SMAKRIKT TÄCKE


En annorlunda och mycket god sallad med potatis, mango, tomat, sparris, salladslök och mozzarellaost. Perfekt till sommarens bufféer och utflykter. Här är tillbehöret kyckling med ett täcke av en ajvarröra. Man kan givetvis ha vilket kött man vill, grillat är ju perfekt!!
Receptet hittade jag i Matmagasinet för ett tag sen.

4-6 pers

GUL POTATISSALLAD:

500 g småpotatis (gärna färskpotatis)
 olivolja
250 g gula körsbärstomater
1 gul paprika
1 knippe grön sparris
1 mogen mango (går bra att använda fryst tinad mango ca 150 g)
6-8 salladslökar
125 g mozzarellabollar
lite salt och peppar

Dressing:
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk saft av 1 citron
1 msk kallt vatten
3/4 rapsolja
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och torka potatisen och dela den i halvor. Fördela den i långpanna och häll på olivolja, salt och peppar och rör runt.
  3. Rosta mitt i ugnen i ca 25-30 min tills potatisen är gyllene.
  4. Halvera tomaterna och tärna paprikan. Bryt av den nedre delen av sparrisen och koka i lättsaltat vatten 3 min. Spola genast av i kallt vatten. Skär den i bitar
  5. Skala mangon och skär den i bitar. Strimla salladslöken. Lägg allt i en bunke.
  6. Dressing:
  7. Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa ner oljan, lite i taget och smaka av med salt och peppar.
  8. Häll dressingen i bunken med potatisen och grönsakerna och blanda om. 
  9. Lägg upp i ett fint serveringsfat.
KYCKLING MED SMAKRIKT TÄCKE:

4 kycklingfiléer
2 dl ajvar relish
skal och saft av 1 citron
2 vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform. Blanda ajvar relish med citronskal, citronsaft, vitlök, persilja, salt och peppar. Fördela på filéerna och stek mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Ta ut kycklingen och dela filéerna i längsgående skivor.
Jag gjorde även en dressing till på creme fraiche och ajvar relish och serverade till.











6 kommentarer:

  1. Oh, vad gott och somrigt den här maten låter! :)
    Älskar att använda ajvar i matlagningen! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. mums så vacker och god mat Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Vilket häftigt recept på potatissallad, det ska vi absolut prova! Det expieras en hel del av den varan i vårt kök på sommaren och det är alltid lika kul med nya sorter.

    SvaraRadera
  4. Den potatissalladen lät väldigt spännande och annorlunda: Kul att den går i de gula tonerna:) Receptet sparar jag och tänker testa den någon grillkväll. Kram

    SvaraRadera
  5. Så gott! Kycklingen ser riktigt saftig och god ut. :) Kram

    SvaraRadera