torsdag 28 mars 2013

HELL HOUR SALMON


Här kommer ännu ett recept från  "David Batras inte så tråkiga indiska mat". 
"Läget är ju ofta kritiskt, och det gäller att bli klar till 17.30 för då börjar helvetestimmen - den där riktigt gnälliga timmen när blodsockernivån är som lägst och tröttheten som värst hos både pappan och barnen"
Citat från David Batra

Det här är en väldig snabblagad och god laxrätt, förbered den kvällen innan och lägg i kyl så är det bara att dundra in i ugnen dagen efter. 
Under tiden laxen är i ugnen görs ris och en "Mint'n mango dip.
Smaken på dippen känner jag igen från en indisk restaurang som vi brukar gå till. 

4 pers

1 klyfta vitlök
1 msk finriven färsk ingefära
2 dl matyoghurt
1 tsk chiliflingor
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
4 bitar laxfilé à 150 g

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda med yoghurt, kryddor, tomatpuré och honung till en marinad.
  2. Lägg laxen i marinaden, låt stå i kylen minst 1 timme (gärna över natten). 
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Har man en termometer ska innertemperaturen vara runt 56 grader, då är laxen perfekt. 
Mint'n mango dip:

2 dl naturell yogurt
4 msk mango chutney
1 msk finhackad färsk mynta

Blanda samman alla ingredienser.

Servera laxen med basmatiris och dippen.




4 kommentarer:

  1. Vi funderar skarpt på att köpa hans kokbok, den verkar riktigt bra. Men nu kan vi ju laga till recepten från dej istället:)

    GLAD PÅSK!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men eller hur!! Jag lär ju laga en hel del ur hans kokbok, så enkla och smidiga recept!!

      Radera
  2. Indisk mat är så gott med de speciella kryddorna. Jag vet precis hur den där mintiga såsen smakar:) Gott!
    Glad påsk önskar jag dig!Kram

    SvaraRadera
  3. Verkar riktigt gott! Var har du köpt din Garam Masala, för jag hittar inte sån på vår ICA tex. :(

    SvaraRadera