torsdag 14 februari 2013

RASPBERRY KEY LIME PIE


Key lime paj har jag länge velat prova, hittade ett recept med hallon som jag tyckte verkade gott. Gott var det men i receptet stod det att det skulle vara 250 g hallon och 2-3 dl socker. Men det blev alldeles för mycket hallon då hallonsmaken tog över. Jag ger er orginalreceptet men jag halverar hallonen och sockret nästa gång.

300 g digistivekex
150 g smör

250 g hallon
2-3 dl socker

400 g sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
skal från 5 lime
1 dl limesaft

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och tillsätt det i kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda i 10 min och låt svalna.
  3. Mosa hallonen och tillsätt socker efter smak.
  4. Blanda kondenserad mjölk, äggulor, skal och saft från lime. Låt smeten stå ca 30 min för att dra till sig smak. Sila blandningen för att få bort limeskalet.
  5. Bred hallonpurén över kexbotten och häll försiktigt över limefyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna och ställ sen i kyl i minst 3 timmar. 
  6. Dekorera pajen med lime och grädde. 


6 kommentarer:

  1. Vilken ljuvlig paj! Lime och hallon är bra ihop :)

    SvaraRadera
  2. Gahhh vilken paj vill ha nuuuuuu ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Key lime pie har jag haft länge på min att-göra-lista... din ser jättegod ut!

    SvaraRadera
  4. Key lime pie är en av mina favoriter, men har aldrig ätit den med hallon :)
    Gott!
    Trevlig helg! Lena från make a haed food

    SvaraRadera
  5. aldrig ätit key lime paj men din variant ser you to die for...yummi

    SvaraRadera
  6. Nästa gång jag klickar in här ska jag inte vara sötsugen, det är helt enkelt ingen sund kombo! Detta måste jag prova, ser ju riktigt gott ut!

    SvaraRadera