lördag 8 december 2012

PANAENG CHICKEN CURRY


Kyckling panaeng är bara så gott!!! Det här receptet är hämtat direkt från Thailand, vi gick på en matlagningskurs när vi var där första gången och recepten fick vi givetvis med oss hem. 
Panaeng är egentligen en "torr" curry så det ska inte vara så mycket kokosmjölk i. 
Bli inte oroliga om den skär sig, det ska den nämligen göra och bli så där lite oljig.
Jag köper frysta limeblad i asiatiska butiker.

4 pers

ca 900 g kycklingfilé
3 dl kokosmjölk
5-6 kaffirlime blad strimlade
1 näve basilikablad (hade ingen i min då jag glömt köpa....)
2 msk röd currypasta
1 dl jordnötter
2 msk fisksås
1-1 1/2 msk socker
1-2 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg currypasta och jordnötter i en mortel. Stöt till det blir en krämig pasta och det börjar dofta.
  2. Hetta upp 1 dl kokosmjölk i en wok och tillsätt curry/jordnötspastan.
  3. Koka i ca 3-5 min. Rör om hela tiden.
  4. Tillsätt fint skuren kycklingfilé och stek tills kycklingen är färdig. Stek till det börjar olja sig och såsen skär sig.
  5. Tillsätt resten av kokosmjölken, kaffirlimebladen, fisksås, socker och citronsaft.
  6. Koka ett par min och smaka av om det behövs mer fisksås, socker eller citron.
  7. Strö till sist över basilika blad och blanda ner.
Servera med ris!!




10 kommentarer:

  1. Häftigt med ett äkta recept. Och vilken bra idé att gå på matlagningskurs på semestern, det får jag nog ta och anamma.

    SvaraRadera
  2. Åh vad vi längtar till Thailand när vi ser recept som detta!

    SvaraRadera
  3. Vad gott!!! Jag har aldrig varit i Thailand och smakat på äkta thailändsk mat. Däremot har vi en jättebra thairestuarang här som drivs av en thailändska och serverar underbart god mat :D

    SvaraRadera
  4. Men så gott det ser ut och låter! Min dotter hade blivit eld och lågor om jag lagat detta, hon ÄLSKAR thaimat.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Nä nu blev jag jättehungrig!! Mat helt i min smak!!

    SvaraRadera
  6. Vad kul med matlagningskurs! Skulle jag också kunna tänka mig att göra på semestern.

    SvaraRadera
  7. Detta var såååå gootttt. Den smakade precis som den gör på Thairestauranger :):):)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tyckte om den!!! Nu blev jag sugen på att göra den snart, det var längesen nu jag gjorde den!!

      Radera