måndag 5 november 2012

SÖTPOTATIS MED PARMESAN, KYCKLING OCH AVOKADOGRÄDDFIL



För många år sen när jag först smakade sötpotatis tyckte jag inte om det. Men det är ju så gott, speciellt rostat i ugnen. Och parmesan på sötpotatis passar alldeles utmärkt.

4 pers

900 g kycklingben
1 msk chilipulver
1 tsk + 1 tsk salt
600 g sötpotatis
olivolja
25 g + 25 g parmesanost

2 avokador
1 dl gräddfil
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med chilipulver och 1 tsk salt. 
  2. Lägg den på en plåt och stek den mitt i ugnen i ca 35 min.
  3. Skala och skär varje sötpotatis i fyra delar. Strö över 1 tsk salt, olivolja och 25 g parmesanost och blanda runt.
  4. Lägg sötpotatisen vid sidan om kycklingen när 15 min återstår av kycklingens tillagningstid. Stek i övre delen av ugnen. Strö på 25 g parmesan ost när det är ca 5 min kvar. 
  5. Mixa avokado och gräddfil och smaksätt med salt och peppar.
Servera med sallad.




12 kommentarer:

  1. har aldrig ätit sötpotatis i hela mitt liv,låter spännande dock.undrar hur de smakar.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar sötpotatis! Helst rostad men även i soppa är det gott!

    SvaraRadera
  3. Vad gott med rostad sötpotatis och parmesan!

    SvaraRadera
  4. Mmm...jag älskar sötpotatis! Underbart till det mesta!!

    SvaraRadera
  5. Mmm jag älskar sötpotatis, i alla dess former!!!

    SvaraRadera
  6. Mumma, så gott, både avocadofilen och parmesanen. Sötpotatis ska vi få till middag nästa vecka, har ett recept som ligger på lut.

    SvaraRadera
  7. Jag måste verkligen testa att tillaga sötpotatis en dag! Har faktiskt bara ätit det 1-2 ggr, men aldrig riktigt fastnat för det. Men nu måste jag testa igen! ;) Tack för tipset.

    SvaraRadera
  8. Sötpotatis är så gott! En ny och god upptäckt i köket!

    SvaraRadera
  9. Jag älskar sötpotatis :) Brukar göra rotfrukter i ugn med soja och honung, såå gott och sötpotatisen bara smälter i munnen!

    SvaraRadera
  10. Sötpotatis är som sagt lite speciell i smaken men jag tycker den är god, om den inte äts för ofta. Låter gott att ugnsrosta den:)

    SvaraRadera
  11. Det där ser riktigt gott ut! Älskar kyckling, parmesan och sötpotatis!

    SvaraRadera