torsdag 8 november 2012

RISOTTO MED PERSILJESTEKT CHORIZO


Jag har aldrig gjort risotto och jag har aldrig ätit det heller. Varför vet jag egentligen inte....
men jag hittade iallafall det här receptet hos sandrasmatkrypin. Jag använde dock vin istället för öl.

4 pers


1 gul lök
1 dl arborioris
50 g smör
3 dl vin
7-10 dl buljong
1 dl riven parmesanost

400 g chorizo
1 kruka persilja

GÖR SÅ HÄR.

  1. Koka upp buljongen. Finhacka löken och fräs i hälften av smöret tillsammans med riset. 
  2. Häll på vinet och låt det koka in. Sänk till medelvärme och späd sen lite i taget med buljongen som ska vara varm på gränsen till kokande så att tillagningen av riset inte avstannat.
  3. Rör om då och då medan du fyller på med buljongen ca 1 dl i taget.
  4. Riset ska  börja bli krämigt och ha en liten kärna kvar så att det inte blir för grötigt. Det tar ungefär 20 min. När riset är klart blanda ner ost och resten av smöret. Smaka av med svartpeppar och ev salt. 
Stek korven och blanda ner grovhackad persilja.




7 kommentarer:

  1. En bra risotto kan verkligen vara det godaste som finns!

    SvaraRadera
  2. gahhh vad gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. MM, både ser & låter fantastiskt gott!

    SvaraRadera
  4. Risotto kan ju vara hur himmelskt gott som helst!

    SvaraRadera
  5. Visst är det gott med risotto?! Själv är jag lite periodare ;-)
    kram Lottzy

    SvaraRadera
  6. Heej! Tror att du skulle tyckea att Fitline som jag håller på med är intressant! :) Kram!

    SvaraRadera
  7. Läckert och lyxigt. precis som vi kvinnor vill ha det;)

    SvaraRadera