måndag 25 juni 2012

KYCKLING MED SAFFRANSMARINERAD MINIMOZZARELLA



Här gäller det att krypa ner i den mysiga filten i soffan, det är ju ruggigt ute, rena rama höstvädret. Regnigt och kallt!! Huh.
Jag gjorde iallafall en härlig GI rätt med saffransmarinerad mozzarellaost.

4 pers

4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
8 tunna skivor salami
100 g riven parmesanost
1 msk smör
2 paket minimozzarella
2 paket saffran
2 askar cocktailtomater
valfri sallad
valfria nötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett snitt i filén. Fördela salami och parmesanosten i vecket. Spara lite ost till gratineringen.
  2. Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna 1 min på varje sida. Lägg filéerna på en ugnsplåt och strö över salt, peppar och parmesanost. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är klar.
  3. Häll av lagen från mozzarellabollarna. Blanda mozzarella och saffran i en skål. Tillsätt tomaterna.
  4. Fördela salladen på tallrikar. Ringla över lite god olivolja. 
  5. Lägg på kycklingfilén och toppa med nötter. Servera med mozzarellasalladen.


4 kommentarer:

  1. Ja ruskväder är det allt : / Maten ser hur god ut som helst : ) kramar Sofia

    SvaraRadera
  2. Riktigt god rätt har gjort någon liknande för ett tag sedan.

    SvaraRadera
  3. Mmm så gott! Spännande med saffransmarinerad Mozzarella. Har jag inte sett förut.

    SvaraRadera