måndag 7 maj 2012

KYCKLINGSOPPA MED RISONI

 
I den här soppan har jag använt mig av risoni. Det ser ut som ris fast det är pasta. Passar utmärkt i soppor.

4 pers

2 kycklingfiléer
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
pressad saft av en halv lime
1 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
1 l vatten
3 msk konc kycklingfond
1 dl risoni
1 dl grädde

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kycklingen i små bitar. Bryn dem i smör i en gryta.
  2. Rör i mjöl och tomatpuré.
  3. Tillsätt pressad lime, chilipeppar, salt, vatten, kycklingfond, risoni. Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt grädde.

3 kommentarer:

  1. Alltså, nu måste vi köpa hem den där risonin och prova, har läst om det på flera olika ställen!

    SvaraRadera
  2. Goda smaker och enkel att tillaga. Perfekt! tack för tipset. Ha en bra helg!

    SvaraRadera