söndag 6 maj 2012

FISK MED APELSIN



Fisk med apelsin....låter kanske lite konstigt, men det blev himla gott. Jag använde mig av lax, men det går bra med vilken fisk som helst!

4 pers

600 g fiskfilé
1/2 tsk salt
2 1/2 dl grädde
1 1/2 msk hummerfond
1/2 msk vetemjöl
rivet skal av en apelsin
1/2 tsk timjan
1/2 dl hackad gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dela fisken i bitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, rivet apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken. 
  2. Låt fisken sjuda på svag värme i 6-7 min utan lock. 
Jag hade ris till men det passar också med rostade rotfrukter!

4 kommentarer:

  1. Låter som sagt lite konstigt. Men om du säger att det är gott så...får nog i alla fall prova. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag du får göra!! Det blev jättegott!!

      Radera
  2. Låter riktigt smaskig.Det kan jag absolut testa. Tack för recept!

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde själv denna rätt och måste säga
    att det var mycket gott, dock så tro jag att det inte
    är helt fel och har i mer hummerfond än receptet för mer smak.
    ( bero på hur smakstark hummerfond är )

    / Figaro

    SvaraRadera