onsdag 2 maj 2012

PASTA OCH TONFISKSALLAD

 
Nu när sommaren snart är här passar det bra med en pastasallad. Den här är perfekt utflyktsmat!!

4 pers

250 g gröna bönor
1 röd lök (vilket jag glömde...)
12 st cocktailtomater
1 dl oliver
200 g tonfisk i olja
250 g trefärgad pasta
1/2 dl hackad basilika
olja
vinäger
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka bönorna mjuka (jag använde mig av frysta haricot verts). Skiva löken tunt och halvera cocktailtomaterna. Smula tonfisken och låt den rinna av. Kärna ur oliverna om du väljer med kärnor i. 
  2. Koka pastan. Spola i kallt vatten. 
  3. Blanda pasta, lök, cocktailtomater, oliver, tonfisk och hackad basilika. Häll över lite olja och vinäger smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer: