tisdag 1 maj 2012

NATTJÄSTA FRUKOSTBULLAR

 
Dom här bullarna är väldigt smidiga att göra. Rör bara ihop degen på kvällen och klicka ut bullarna på morgonen.

12 st

1/4 paket jäst
4 dl vatten
1 msk smält smör
1 1/2 tsk salt
100 g riven ost
9 dl siktat dinkelmjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör, salt, hälften av osten och mjölet. Rör till en jämn och lös smet. Täck bunken med plastfolie och ställt kallt över natten. Spara resterande ost till utbakning.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut smeten till bullar på en bakpapperklädd på och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i 10-12 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

6 kommentarer:

  1. älskar nattjästa bröd,så smidigt och älskar doften av nybakat på morgonen

    SvaraRadera
  2. Tack! för ett recept på bröd med nattjästbullar med dinkelmjöl. Precis vad jag har letat efter.

    SvaraRadera
  3. Finns det något bättre än nattjästa bullar och bröd, perfekt för de som inte har tålamod med att vänta på jäsningen!

    SvaraRadera
  4. Mmmm! Gjorde dem till frukost idag. Vansinnigt lätta och urgoda! /Mia

    SvaraRadera