söndag 9 oktober 2011

STICKY SPARERIBS MED COLESLAW


6 pers

3 gula lökar
1 vitlök
15 svartpepparkorn 
5 kg tunna revbensspjäll

Barbecueglaze:

2 dl ljust muscuvadosocker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
4 klyftor vitlök

Coleslaw:
1/2 vitkålshuvud
2 morötter
4 dl majonäs
2 dl dijonsenap
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten, lök i klyftor, hel vitlöksklyfta och svartpepparkorn.
  2. Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 1/2 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp spjällen ur buljongen och torka dem med hushållspapper.
  5. Lägg dem på en ugnsplåt och pensla med barbecuesås. Griljera i ca 30 min och pensla på glaze flera gånger under griljeringen.
Glaze:

  1. Blanda muscovadosocker, soja, honung och ketchup i en bunke.
  2. Skala och riv ingefäran och vitlöken och rör i den i glazen.
Coleslaw:

  1. Strimla kålen och morötterna fint. Blanda med majonäs, senap, salt och peppar.
Servera spareribsen med coleslaw och klyftpotatis


1 kommentar:

  1. O det lät gott!! Och här grillar vi bara en kotlett! ;)

    SvaraRadera