torsdag 20 oktober 2011

KANELTRYFFEL


Tryfflarna överst är Kaneltryfflar

ca 40 st

120 g grädde
20 g glykos
1 tsk kanel
340 g mjölchoklad
15 g smör

350 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädden tillsammans med glykos och kanel
  3. Slå gräddkoket över chokladen, röres till chokladen är smält.
  4. Tillsätt smöret, blandas och röres tills massan är slät och glansig.
  5. Häll i form, låt stelna övertäckt med plastfolie i ett dygn i rumstemeratur.
  6. Bre på smält choklad över hela och skär sen i bitar när det stelnat.
  7. Doppa i tempererad choklad.

1 kommentar:

  1. Oh my god!!! Kan inte du baka det där och skicka i ett paket ända upp till Värmland ;-)
    ?
    Kramar. Gör inte det förresten för jag skulle nog äta ihjäl mig. Ser helt underbart gott ut! <3

    SvaraRadera