onsdag 19 oktober 2011

GI TACOPAJ


4 pers

1 1/2 dl dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl sojamjöl
100 g smör

Fyllning:
500 g nötfärs 
olivolja
1 gul lök
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
1 burk kidneybönor
salt
peppar
4 tomater
1 liten burk creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjölet och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen. 
  3. Skala och hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen i någon minut. Tillsätt tacokryddan och vatten och låt koka i 5 min. Skölj bönorna väl och blanda ner i köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg köttfärsen i pajskalet. Hacka tomaterna och fördela över köttfärsen. Blanda creme fraiche med majonäs och fördela över tomaterna. Strö på osten. Grädda i ugnen i ca 20 min eller tills pajen fått färg. 
Servera med sallad och gärna en vitlöksdressing till 


2 kommentarer:

  1. Den var jättegod ,vi gjorde den 2 på en vecka...........

    SvaraRadera
  2. Hej anonym!! Kul att du hittat hit och att du hittar fler recept att prova!!

    SvaraRadera