torsdag 25 augusti 2011

CAJUNBAKAD LAX MED GUACAMOLE OCH SÖTPOTATIS


4 pers

4 portionsbitar laxfilé
1 kg sötpotatis
olivolja
salt, peppar

CAJUNBLANDNING:
1  msk flingsalt
2 tsk råsocker
1 krm cayennepeppar
2 msk hackad koriander

GUACAMOLE:
3 mogna avokador
1 lime
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 dl hackad koriander

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dom på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugn 20-25 min på 225 grader.
  2. Under tiden gör du laxen. Blanda alla ingredienser till cajunblandningen i en skål. Gnid in på laxfiléns översida. Lägg dom i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i ca 10 min.
  3. Gör sen guacamolen när laxen är i ugnen. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadom. Lägg det i en skål och mixa med stavmixer. Pressa över juicen från limen och blanda i den. 
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna i små bitar. Blanda lök, vitlök, tomater och hackad koriander med avokadon. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en grönsallad och en lime skiva.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi gjorde detta receptet ikväll och tyckte det var supergott :) Tusen tack!
    Titta gärna in till min blogg också :D
    Hälsningar Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du testade detta receptet!!!Hoppas här är fler recept som du kan bli inpirerad av!!

      Radera