söndag 3 november 2013

KOKT FALUKORV MED PEPPARROTSSÅS


Det här känns som en lite bortglömd maträtt, svensk husmanskost för hela slanten, men sååå gott. Helst ska det vara så pass mycket pepparrot i såsen att det går upp i näsan..Perfekt vardagsmat och billigt är det dessutom.

4 pers

400 g falukorv
1 lök
2 persiljekvistar

Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2-1 dl korvspad
riven pepparrot efter smak och tycke
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp falukorven i skivor med skivad lök och persiljekvistar.
  2. Fräs smör och mjöl. Späd med vätskan och låt såsen koka några minuter. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
Servera med kokt potatis och grönsaker.




3 kommentarer:

  1. Mmm...gott och enkelt! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Haha, men åh vad gott! Tänker bara på mammas mat när jag ser det. :) Smarrigt!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Enkelt är gott och mycket husmanskost är så starkt förknippat med barndomsminnen känner vi.

    SvaraRadera