Den här rätten passar bra till vardags, koka potatisen dagen innan så är den snabb och enkel att göra dagen efter. Servera den med en sallad.
4 pers
800 g kokt, kall potatis
1 purjolök
1 tsk olja
1 burkar tonfisk i vatten
3-4 tomater
1 dl creme fraiche
1 dl mjölk
2 ägg
1 msk curry
salt, peppar
1 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR:
- Skär potatisen i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i olja i en stekpanna.
- Låt tonfisken rinna av. Varva potatis, purjo och tonfisk i en lätt smord ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem överst i formen. Vispa samman fraiche, mjölk, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader, ca 25 min.