Det här receptet hittade jag i Allt om mat. Jag tyckte inte om fläskkotletter när jag var liten men äter det nu. Här med en god senapssås.
4 pers
fläskkotletter till 4 pers
salt
vitpeppar
1 tsk torkad dragon
Sås:
1 gul lök
1/2 dl sky från stekningen
2 dl grädde
2 1/2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
salt, peppar
1 tsk torkad dragon
3 msk kapris
GÖR SÅ HÄR:
- Krydda kotletterna med salt, peppar och dragon.
- Bryn dem i smör i en stekpanna. Minska värmen och stek dem färdiga.
- Ta upp och håll dem varma under folie.
- Vispa ur pannan med 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en skål. Torka ur pannan och hetta upp den med smör. Finhacka löken och fräs den tills den blir glansig. Häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.
- Smaksätt med senap, soja, salt, peppar, dragon och kapris.
Åh smaskigt!
SvaraRaderaså gott,har alltid älskat kotletter,speciellt när man grillar.blir så mycket godare då
SvaraRaderaHemma hos mig är det mannen och sonen som inte äter kotletter. Men nu blev jag så sugen. Ska nog övertala i alla fall mannen. Annars får det bli en egen lunch till jobbet någon dag. :-)
SvaraRaderaVilket bra vardagskäk, gott!
SvaraRaderaÅh, vad gott det låter! Ska jag komma ihåg.
SvaraRaderaKram Malin