Det var länge sen jag bakade, det har mest varit mat nu ett tag. Vi skulle ut och paddla kanot i helgen på ån här i stan och då blev jag sugen på att ta med mig äppelmuffins.
12 st
2 små äpple
1 msk smör
2 msk socker
1/2 msk kanel
Muffinssmet:
2 ägg
1 1/2 dl socker
100 g smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar eller klyftor.
- Sätt på en panna på medelvärme. Stek äppelbitarna i smör, socker och kanel ett par minuter. Ta av från värmen.
- Rör under tiden ihop muffinssmeten. Vispa upp ägg och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Rör ner smör och mjölkblandningen i äggblandningen.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner i äggsmeten och rör till en jämn smet.
- Ställ 12 muffinformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. Lägg i äpplebitar och tryck ner dem lite.
- Grädda muffinsarna i ca 20-25 min tills de fått fin färg och är torra i mitten.