Detta är en lättare version av den klassiska Pasta Carbonara. Jag har hämtat receptet från Klaras goda GI-dagar och hon heter Klara Desser.
Ska nu börja "öronmärka" mina bilder..
4 pers
4 portioner fullkornspasta
1 gul lök
olivolja
2 dl havregrädde
300 g rökt skinka i skivor
50 g parmesanost
2 ägg
salt, peppar
blandsallad
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan al dente. Hacka löken och fräs i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt havregrädden och sänk värmen till minimum.
- Riv parmesanosten fint och blanda med äggen i en skål.
- Rör ner pastan, skinkan och grädd-och lökkoket. Rör om ordentligt så att osten smälter och ägget koagulerar av den heta pastan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad och lite extra riven parmesanost.
Hej Tina!
SvaraRaderaDet här ska jag testa.
Men vad är Havregrädde?
Det är en vegetabilisk grädde gjord på havre
SvaraRadera