Idag blev det nåt så enkelt som Potatis- och purjolökssoppa. Till detta stekte jag upp lite bacon samt att jag skivade upp lite extra purjolök att strössla på soppan. En ostsmörgås är gott till och denna gången blev det vanligt franskbröd (köpt faktiskt), jag brukar inte äta sånt bröd, men kan vara ganska gott ibland till soppa.
4 pers
3-4 potatisar
1 gul lök
1 msk smör
1-2 purjolökar
1 liter vatten
2 fond du chef kyckling
3 msk creme fraiche
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och skiva potatis och lök. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor.
- Fräs det skurna i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och fond du chef. Koka upp under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 min.
- Mixa soppan lite slät med en stavmixer. Tillsätt creme fraiche och smaksätt med salt och peppar
Fräs lite bacon och strimla lite purjolök och strössla över soppan.
Så gott med soppa, bacon på piffar verkligen till det!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaYtterligare ett bra tips.
Enkelt och behändigt dessutom.
Kram.