torsdag 15 september 2011

WALDORFSALLAD MED OSTTÄRNINGAR OCH SKINKA


4 pers

200 g rökt skinka
200 g grevéost
1 liten rotselleri
2 äpplen
1 dl gräddfil eller creme fraiche
1 dl majonäs
2 tsk dijonsenap
1 msk pressad citron
100 g valnötter
1/2 liten isbergssalladshuvud

Gör så här:

  1. Skala och skiva sellerin tunt. Skär i tunna stavar. Koka upp vatten och lägg i sellerin i 1 minut. Häll av vattnet i ett durkslag och spola sellerin med kallt vatten. Riv äpplena grovt.
  2. Blanda gräddfil, majonäs, senap och citron i en skål. Blanda ner selleri och äpple. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och rosta valnötterna i en torr panna i någon minut.
  3. Strimla salladen och lägg på ett stort fat. Lägg upp selleriblandningen och toppa med valnötter. Skär osten i kuber och lägg på osten och skinkan på salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar