torsdag 15 september 2011

CHOKLADPANNACOTTA MED APELSINGELÉ


4 pers

1 vaniljstång
3 gelatinblad
5 dl grädde
1 apelsin
2 msk agavesirap
75 g mörk choklad 70 %

Gelé:
2 gelatinblad
1 apelsin
1 1/2 dl färskpressad apelsinsaft

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. 
  2. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och fröna. 
  3. Pressa apelsinerna och tillsätt saften och agavesirap. Bryt chokladen och låt den smälta i grädden. Lägg i gelatinblad och blanda om. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  4. Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 min. Skala apelsinen och skär halva i tunna klyftor. Lägg klyftorna på pannacottan. Pressa resten av apelsinen och koka upp. Ta den från värmen och lägg i gelatinbladen. Häll gelén över pannacottan. Låt stå kallt i ytterligare 1 timme.


3 kommentarer:

  1. Åh jag fullständigt älskar pannacotta!

    SvaraRadera
  2. Hur mycket choklad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du uppmärksammade att jag glömt chokladen, har nu lagt till det i receptet!! :)

      Radera