4 pers
KYCKLINGSPETT:
500 g kycklingfilé
Marinad:
2-3 citrongrässtjälkar
3 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
2 msk råsocker
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl asiatisk fisksås
ca 1 1/2 dl färskpressad limejuice (5 lime)
JORDNÖTSSÅS:
1-2 msk röd currypasta
3 dl kokosmjölk
1 dl jordnötssmör
1 dl vatten+1/2 fond du chef kyckling
1 msk råsocker
2 msk färskpressad limejuice
1-2 msk asiatisk fisksås
HET GURKSALLAD MED OCH CHILI:
1 gurka
1 röd chilifrukt
1 msk socker
2 msk asiatisk fisksås
färskpressad citronjuice
GÖR SÅ HÄR:
- Skär kycklingen i 1-2 cm breda strimlor.
- Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser till marinaden i en matberedare. Mixa slätt.
- Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera i minst 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
- Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 min.
Jordnötssås:
- Fräs currypastan på medelvärme i tsk olja ca 1 minut.
- Häll på kokosmjölk. Rör i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2-3 minuter. Ta från värmen och tillsätt limejuice och fisksås.
Het gurksallad med salladslök och chili:
Hyvla gurkan tunt. Skär chilin i fina strimlor, ta med kärnorna.
Rör ihop socker, fisksås, chili och 2 msk färskpressad citronjuice. Blanda med gurkan och låt dra minst 30 min i kylen.
Lagade precis denna rätten! helt underbart gott!
SvaraRaderaVad roligt!!!Ja visst är den god???!!
RaderaHelt fantastiskt! Inte så svårt att göra heller :)
Radera