Här har min underbara son hjälp till att dekorera tårtan!!!
Sockerkaksbotten:
250 g ägg
150 g strösocker
75 g potatismjöl
5 g bakpulver
75 g smält smör
Vaniljkräm:
500 g mjölk
1 vaniljstång
130 g äggula
130 g strösocker
40 g maizena
50 g smör
Jordgubbsfyllning:
Färska mosade jordgubbar
Vispad grädde
GÖR SÅ HÄR:
Sockerkaksbotten:
- Häll ägg och socker i en rundbottnat vispkittel och värm under omrörning i vattenbad till 60 grader. Sätt kitteln i matberedaren och vispa tills smeten är kall. Sikta ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda också i det smälta smöret. Häll massan i en fodrad form och baka i 200 grader i 15-20 minuter. Vänd och låt svalna.
Vaniljkräm:
- Koka upp mjölk och urskrapad vaniljstång. Vispa lätt ihop äggula, strösocker och maizena och vänd ner i den varma vaniljmjölken. Koka upp under omrörning och låt koka någon minut. Lägg i smöret, rör om och passera krämen genom en finmaskig sil. Låt svalna i kallt vattenbad.
Jordgubbsfyllning:
Mosa färska jordgubbar och blanda med vispad grädde.
Dela tårtbotten i tre delar. Använd underdelen som underdel fast upp och ner. Lägg på vaniljkrämen och lägg på en botten. Lägg sen på jordgubbsgrädden och sist botten.
Garnera med vispad grädde och färska jordgubbar.
Sssssluuuuuurp och smaaaask! Nu har jag ätit upp den!
SvaraRaderaJättegott!
Kram!