4 pers
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör att steka i
flingsalt, peppar
Kantareller:
200 g rimmat fläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
olivolja
1 påse ruccola
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt ca 3 min.
- Sätt ugne på 175 grader. Putsa filén fri från hinnor. Bryn runt om i panna med 1/2 msk smör. Salta och peppra. Pensla med lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 min tills innertemperature är 67 grader.
- Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, olivolja och ruccola.
- Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med kantarellerna. Strö över flingsalt och peppar.
Servera med potatisgratäng
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar